Strai Kjøkken er en heleid norsk familiebedrift med stolte tradisjoner tilbake til 1929.
Strai Kjøkken er historien om fire generasjoner Tobiassen. Det begynte med Erling, som i 1929, etter 20 år i USA, bosatte seg på Strai, nord for Kristiansand. Her startet han opp Strai Trevarefabrikk. På begynnelsen av 1950-tallet ga han stafettpinnen videre til sønnene Jens og John. I dag styrer Reidar, Kåre og Tor Erling (tredje generasjon) og Jan Frode, Terje, Rannveig og Audun (fjerdegenerasjon) den solide og framtidsrettede familiebedriften.
Strai Kjøkken har i nyere tid investert tungt i moderne produksjonsteknologi, og leverer årlig over 4000 funksjonelle og stilrene kvalitetskjøkken.
Bedriften har 12 egeneide butikker og et veldrevet forhandlernett over hele Sør-, Øst og Vestlandet.
Flaggskipet Strai Kjøkken Kristiansand er Norges største i sitt slag, med et areal på hele 1550 m2. Strai Kjøkken har i dag over 165 dyktige medarbeidere fordelt på produksjon, administrasjon og butikker.