Lammeskank

4 PORSJONER

  • 4 lammeskanker
  • salt og pepper
  • 2 ss smør
  • 1 løk
  • 1/2 sellerirot
  • 2 gulrøtter
  • 1 purre
  • 1 fedd hvitløk
  • 1 ss hvetemel
  • 2 ss tomatpuré
  • 2 laurbærblad
  • 1 skrell appelsinskall 1 skrell sitronskall
  • 2 dl vann eller kjøttkraft 2 dl rødvin

Renskjær skankene til det står igjen dekorative beinpiper på ca. 3 cm lengde. Krydre med salt og pepper, og brun dem godt i smør. Legg skankene over i ei dyp langpanne eller gryte. Skjær løk, sellerirot, gulrøtter og purre i grove biter, og grovhakk hvitløkfeddet.

Fres alt i det samme fettet som du brunet skankene i. Tilsett hvetemel, tomatpuré, laurbærblad, appelsinskall og sitronskall skåret i strimler, vann eller kraft og vin. Ha alt over skankene. Dekk med to lag folie, og steik skankene i ovnen ved 200 °C i ca. 2 timer.

Legg en skank på hver tallerken. Smak til sausen med salt og pepper, og fordel saus og grønnsaker rundt. Mandel- potetmos er suverent tilbehør.